Visszatérünk az iskolába

Tisztelt Szülők!

Május 10-től visszatérünk a jelenléti oktatáshoz.

A járványügyi készenlét idején alkalmazandó egészségvédelmi előírások továbbra is érvényben maradnak!

  • Az intézményt kizárólag egészséges, járványügyi tüneteket nem mutató tanuló, dolgozó látogathatja.
  • Az intézmény előtti csoportosulások megelőzésére érdekében az „A” épület osztálytermeibe járó diákok a Tejút utcai, a „B” és „C” épület osztálytermeibe járó diákok a Mars utcai bejáraton keresztül érkezzenek az iskolába.
  • Az intézménybe érkezéskor, a bejáratnál minden foglalkoztatott és diák számára kötelező a testhőmérséklet mérése és vírusölő hatású kézfertőtlenítő használata.
  • A pandémiás helyzet időszakában, tanítási órákon, foglalkozásokon, szünetekben maszk, vagy arcvédő pajzs viselése kötelező. Ettől eltérni csak a csoportbontásban megtartott órákon a pedagógus engedélyével lehet, ha a megfelelő védőtávolság biztosítható.

A jelenléti oktatás idején a tanuló indokolt esetben hiányozhat. A hiányzást minden esetben igazolni kell.

A pandémiás időszakban a szülő kérvényezheti, hogy gyermeke továbbra is otthon maradhasson, ebben az esetben köteles gyermeke felkészítéséről gondoskodni. Kérését írásban kell benyújtania az intézmény vezetőjének e-mailben, vagy a KRÉTA elektronikus naplóban, megjelölve a hiányzás időtartamát és okát. A kérelmet május 9-én, 18 óráig lehet benyújtani.

A távolmaradásról az osztályfőnököt is értesíteni kell!

A távolmaradók továbbra is a Microsoft Teams alkalmazást használják a tananyag pótlására, illetve kapcsolattartásra, de számukra a folyamatos online oktatást nem tudjuk biztosítani.

A Házirend mulasztással és a távolmaradás igazolásával kapcsolatos szabályai érvényben maradnak.

  • A szülő a tanév során összesen tíz – de egyben legfeljebb három – napot igazolhat. Az igazolást a szülő az elektronikus naplóban, e-mailben is elküldheti.
  • Ha a tanulónak egy tanítási évben az igazolt és az igazolatlan mulasztása együttesen meghaladja a 250 órát, vagy egy adott tantárgyból a tanítási órák 30%-át, és emiatt teljesítménye érdemjeggyel nem értékelhető, csak sikeres osztályozó vizsga esetén folytathatja tanulmányait az adott évfolyamon. Az osztályozó vizsgához a tantestület engedélye szükséges.